Het einde van die kapitaalcontroles is nog niet in zicht, het Internationaal Monetair Fonds dringt er zelfs op aan dat er nog meer moeten komen. Bovendien wordt er steeds nadrukkelijker gesproken over het invoeren van een vermogensbelasting, in welke vorm dan ook.

Daar zal het ongetwijfeld niet mee stoppen. Het geld van onze pensioenfondsen loopt gevaar, onze bankrekeningen eveneens. De overheden hebben geld nodig om de schulden gemaakt uit het verleden af te betalen en zullen dat gaan halen waar het zit. Kapitaalcontrole zal eindigen in het aanslaan van ons spaargeld, zo eenvoudig liggen de zaken.

Het einde van die kapitaalcontroles is nog niet in zicht, het Internationaal Monetair Fonds dringt er zelfs op aan dat er nog meer moeten komen. Bovendien wordt er steeds nadrukkelijker gesproken over het invoeren van een vermogensbelasting, in welke vorm dan ook. Daar zal het ongetwijfeld niet mee stoppen. Het geld van onze pensioenfondsen loopt gevaar, onze bankrekeningen eveneens. De overheden hebben geld nodig om de schulden gemaakt uit het verleden af te betalen en zullen dat gaan halen waar het zit. Kapitaalcontrole zal eindigen in het aanslaan van ons spaargeld, zo eenvoudig liggen de zaken.