Volgens Axel Weber moet dit bedrag volstaan om de financiële markten gerust te stellen. Optrekken van het kapitaal kan echter toch noodzakelijk zijn wanneer de begrotingscrisis escaleert.

Mocht Spanje in moeilijkheden raken, dan zou een bedrag van 750 miljard euro mogelijk niet meer volstaan. De financiële markten vrezen nu inderdaad dat het fonds niet groot genoeg gaat zijn om de euro te redden.

Volgens de Spaanse vice-minister van financiën Jose Manuel Campa is zijn land voorlopig voldoende gefinancierd en stellen zich voorlopig geen liquiditeitsproblemen. De rente op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie is gisteren niettemin gestegen tot 5,14%.

Volgens Axel Weber moet dit bedrag volstaan om de financiële markten gerust te stellen. Optrekken van het kapitaal kan echter toch noodzakelijk zijn wanneer de begrotingscrisis escaleert. Mocht Spanje in moeilijkheden raken, dan zou een bedrag van 750 miljard euro mogelijk niet meer volstaan. De financiële markten vrezen nu inderdaad dat het fonds niet groot genoeg gaat zijn om de euro te redden. Volgens de Spaanse vice-minister van financiën Jose Manuel Campa is zijn land voorlopig voldoende gefinancierd en stellen zich voorlopig geen liquiditeitsproblemen. De rente op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie is gisteren niettemin gestegen tot 5,14%.