Voor de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers werd die kans nog maar op 12% ingeschat. Vandaag wordt in de Verenigde Staten niet gehandeld wegens de viering van Independence Day.

Khoon Goh, senior markteconoom bij ANZ National Bank, is van mening dat er vandaag weinig of niets te beleven zal vallen op de valutamarkten. De verhandelde volumes gaan relatief laag blijven.

Ha Jun Woo, currency trader bij Daegu Bank Ltd. in Seoel, stelt vast dat met name in Zuid-Korea er een vrij groot aanbod van dollars is.

De Bank of Korea vergadert vrijdag en ook daar wordt verwacht dat de basisrente ongewijzigd gaat blijven. Maar er bestaat niettemin nog altijd een kans dat de Koreaanse centrale bank de basisrente gaat verhogen, wat nog meer verkoopdruk op de dollar kan losmaken.

Voor de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers werd die kans nog maar op 12% ingeschat. Vandaag wordt in de Verenigde Staten niet gehandeld wegens de viering van Independence Day. Khoon Goh, senior markteconoom bij ANZ National Bank, is van mening dat er vandaag weinig of niets te beleven zal vallen op de valutamarkten. De verhandelde volumes gaan relatief laag blijven. Ha Jun Woo, currency trader bij Daegu Bank Ltd. in Seoel, stelt vast dat met name in Zuid-Korea er een vrij groot aanbod van dollars is. De Bank of Korea vergadert vrijdag en ook daar wordt verwacht dat de basisrente ongewijzigd gaat blijven. Maar er bestaat niettemin nog altijd een kans dat de Koreaanse centrale bank de basisrente gaat verhogen, wat nog meer verkoopdruk op de dollar kan losmaken.