In dat scenario gaan de caja's of spaarbanken opnieuw gefinancierd moeten worden. Ben May, hoofdeconoom bij de Britse consultancy groep Capital Economics, vreest dat die behoefte de capaciteit van de Spaanse regering te boven zou kunnen gaan.

Hetzelfde probleem duwde vorig jaar Ierland onder water. De gevolgen van de Ierse knieval zijn bekend: ondanks de ontvangen steun bevinden de Ierse banken zich nog steeds in moeilijkheden.

May verwijst echter naar het rapport dat Fitch vorige week bekendmaakte. Daarin stond te lezen dat de vastgoedproblemen in Spanje, rekening gehouden met de economische omvang van het land, minder groot zijn dan die in Ierland.

In dat scenario gaan de caja's of spaarbanken opnieuw gefinancierd moeten worden. Ben May, hoofdeconoom bij de Britse consultancy groep Capital Economics, vreest dat die behoefte de capaciteit van de Spaanse regering te boven zou kunnen gaan. Hetzelfde probleem duwde vorig jaar Ierland onder water. De gevolgen van de Ierse knieval zijn bekend: ondanks de ontvangen steun bevinden de Ierse banken zich nog steeds in moeilijkheden. May verwijst echter naar het rapport dat Fitch vorige week bekendmaakte. Daarin stond te lezen dat de vastgoedproblemen in Spanje, rekening gehouden met de economische omvang van het land, minder groot zijn dan die in Ierland.