Daarmee wordt nogmaals aangetoond dat de Amerikaanse economie zich niet langer meer in de recessiefase bevindt. Vijf regio's, waaronder San Francisco als grootste economisch gebied, gaven een verbetering te zien.

Binnen twee weken vergadert het FOMC weer, dat een rentebeslissing. Het lijkt echter nog te vroeg om de rente al opnieuw te verhogen. De VS-economie zou eerst bredere economische groei moeten laten zien.

Vooral de kleinhandelsverkopen blijven zwak, terwijl ook de werkloosheid een bron van zorgen blijft. Zonder herstel van de consumentenbestedingen lijkt een fors herstel van de VS-economie onwaarschijnlijk.

FED gouverneur Robert Heller sprak van een traag herstel, maar toch neemt de overtuiging van een V-vormige economische recessie toe.

Fondsbeheerder Rob Patterson, beheerder van Argo Investments, merkt op dat het sentiment zo goed is geworden dat de kansen op zo'n V-vormig herstel steeds groter worden. Patterson spreekt van een zichzelf vervullende voorspelling.

Daarmee wordt nogmaals aangetoond dat de Amerikaanse economie zich niet langer meer in de recessiefase bevindt. Vijf regio's, waaronder San Francisco als grootste economisch gebied, gaven een verbetering te zien. Binnen twee weken vergadert het FOMC weer, dat een rentebeslissing. Het lijkt echter nog te vroeg om de rente al opnieuw te verhogen. De VS-economie zou eerst bredere economische groei moeten laten zien. Vooral de kleinhandelsverkopen blijven zwak, terwijl ook de werkloosheid een bron van zorgen blijft. Zonder herstel van de consumentenbestedingen lijkt een fors herstel van de VS-economie onwaarschijnlijk. FED gouverneur Robert Heller sprak van een traag herstel, maar toch neemt de overtuiging van een V-vormige economische recessie toe. Fondsbeheerder Rob Patterson, beheerder van Argo Investments, merkt op dat het sentiment zo goed is geworden dat de kansen op zo'n V-vormig herstel steeds groter worden. Patterson spreekt van een zichzelf vervullende voorspelling.