Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, wijst er dat we mogelijk met Murphy's wet geconfronteerd zullen worden, wat wil zeggen dat alles wat meer enigszins kan mislukken wel inderdaad zou kunnen mislukken.

Alleen in landen die murw zijn geslagen dreigt hyperinflatie

Volgens Höfert dreigt er alleen hyperinflatie in landen die economisch en financieel volledig gebroken zijn, met Griekenland als voorbeeld.

De situatie in andere landen uit de Europese periferie is nog niet ernstig genoeg om al te kunnen spreken van een gevaar op hyperinflatie.

Höfert houdt wel rekening met een beperkte inflatie, die erg vervelend kan zijn omdat ze zich in de vorm van stagflatie zal manifesteren.

De economie is niet oververhit, zodat vanuit die hoek geen inflatiegevaar moet worden verwacht. Wel dreigen de beleggers hun vertrouwen in het monetair systeem te zijn kwijtgespeeld.

Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, wijst er dat we mogelijk met Murphy's wet geconfronteerd zullen worden, wat wil zeggen dat alles wat meer enigszins kan mislukken wel inderdaad zou kunnen mislukken. Alleen in landen die murw zijn geslagen dreigt hyperinflatie Volgens Höfert dreigt er alleen hyperinflatie in landen die economisch en financieel volledig gebroken zijn, met Griekenland als voorbeeld. De situatie in andere landen uit de Europese periferie is nog niet ernstig genoeg om al te kunnen spreken van een gevaar op hyperinflatie. Höfert houdt wel rekening met een beperkte inflatie, die erg vervelend kan zijn omdat ze zich in de vorm van stagflatie zal manifesteren. De economie is niet oververhit, zodat vanuit die hoek geen inflatiegevaar moet worden verwacht. Wel dreigen de beleggers hun vertrouwen in het monetair systeem te zijn kwijtgespeeld.