Daardoor is de kans klein dat de euro tegenover de euro fors gaat stijgen. Volgens Annunziata is het afleggen van de stress tests een zaak waar toch wel wat gevaren aan verbonden zijn.

Het belangrijkste risico is dat de resultaten van de testen twijfels gaan oproepen, wat dan op zijn beurt aanleiding geeft tot nieuwe onzekerheid op de financiële markten. Daardoor zou de koers van de euro opnieuw onder druk kunnen komen te staan.

Annunziata hoopt dat de testen op een professionele manier werden afgenomen, zodat grote ongevallen worden voorkomen. Hij ziet de euro op termijn niet terugvallen onder het niveau van 1,20 dollar, tenzij er grote negatieve verrassingen gaan opduiken.

Daardoor is de kans klein dat de euro tegenover de euro fors gaat stijgen. Volgens Annunziata is het afleggen van de stress tests een zaak waar toch wel wat gevaren aan verbonden zijn. Het belangrijkste risico is dat de resultaten van de testen twijfels gaan oproepen, wat dan op zijn beurt aanleiding geeft tot nieuwe onzekerheid op de financiële markten. Daardoor zou de koers van de euro opnieuw onder druk kunnen komen te staan. Annunziata hoopt dat de testen op een professionele manier werden afgenomen, zodat grote ongevallen worden voorkomen. Hij ziet de euro op termijn niet terugvallen onder het niveau van 1,20 dollar, tenzij er grote negatieve verrassingen gaan opduiken.