Volgens de Financial Times Deutschland zouden het Internationaal Monetair Fonds, de Europese Centrale Bank en de Europese Commissie zich voorbereiden op een onvrijwillige schuldenherschikking.

Alessandro Giansanti, senior rates strategist bij ING Groep NV in Amsterdam, stelde vast dat de financiële markten zich steeds ongeruster maken over een te geringe bereidheid om deel te nemen aan een obligatiedeal.

Wanneer minder dan 75% van de obligatiebezitters deel te nemen, zijn de kansen op een mislukking van de deal zeker aanwezig.

Volgens de Financial Times Deutschland zouden het Internationaal Monetair Fonds, de Europese Centrale Bank en de Europese Commissie zich voorbereiden op een onvrijwillige schuldenherschikking. Alessandro Giansanti, senior rates strategist bij ING Groep NV in Amsterdam, stelde vast dat de financiële markten zich steeds ongeruster maken over een te geringe bereidheid om deel te nemen aan een obligatiedeal. Wanneer minder dan 75% van de obligatiebezitters deel te nemen, zijn de kansen op een mislukking van de deal zeker aanwezig.