De gisteren gepubliceerde index van de aankoopmanagers voor de eurozone was opnieuw opvallend zwak, waarmee de speculatie is toegenomen dat de Europese Centrale Bank volgende week op 2 mei haar basisrente zal verlagen. Dat zou op 2 mei kunnen gebeuren.

Verontrustend is vooral dat ook in Duitsland de index van de aankoopmanagers onder de grens van 50 is beland, waarmee wordt aangegeven dat de activiteiten in zowel de verwerkende industrie als de dienstensector niet langer groeien. In Frankrijk bleef de PMI onder 50, ondanks een tijdelijk herstel.

De gisteren gepubliceerde index van de aankoopmanagers voor de eurozone was opnieuw opvallend zwak, waarmee de speculatie is toegenomen dat de Europese Centrale Bank volgende week op 2 mei haar basisrente zal verlagen. Dat zou op 2 mei kunnen gebeuren. Verontrustend is vooral dat ook in Duitsland de index van de aankoopmanagers onder de grens van 50 is beland, waarmee wordt aangegeven dat de activiteiten in zowel de verwerkende industrie als de dienstensector niet langer groeien. In Frankrijk bleef de PMI onder 50, ondanks een tijdelijk herstel.