Die kunnen dezelfde omvang aannemen als de correctie in de goudprijs die we in de afgelopen maanden beleefden. De correctie in bijvoorbeeld de S&P 500 zou zelfs nog heftiger kunnen zijn dan die bij de edelmetalen omdat er nog altijd 'believers' in het goud zijn overgebleven.

Het probleem is dat de stemming op een markt zo snel kan omslaan dat op een bepaald moment iedereen op zoek zal gaan naar de deur, met de gekende gevolgen. Zich afdekken tegen forse koersbewegingen helpt niet, zoals al tijdens de crash van 1987 is gebleken.

Die kunnen dezelfde omvang aannemen als de correctie in de goudprijs die we in de afgelopen maanden beleefden. De correctie in bijvoorbeeld de S&P 500 zou zelfs nog heftiger kunnen zijn dan die bij de edelmetalen omdat er nog altijd 'believers' in het goud zijn overgebleven. Het probleem is dat de stemming op een markt zo snel kan omslaan dat op een bepaald moment iedereen op zoek zal gaan naar de deur, met de gekende gevolgen. Zich afdekken tegen forse koersbewegingen helpt niet, zoals al tijdens de crash van 1987 is gebleken.