Dit geeft volgens Theodoor Gilissen Bankiers aan dat de markt op dit moment de kans op een renteverhoging van de ECB een stuk lager inschat dan eerder het geval was. Een verhoging met 0,25% in juli is wel ingeprijsd.

De Europese regeringsleiders hebben vorige week de Italiaan Mario Draghi officieel benoemd tot opvolger van Jean-Claude Trichet als president van de Europese Centrale Bank.

De Italiaan Bini Smaghi zal naar alle waarschijnlijkheid zijn positie in het ECB bestuur opgeven om plaats te maken voor een bestuurder uit Frankrijk.

Dit geeft volgens Theodoor Gilissen Bankiers aan dat de markt op dit moment de kans op een renteverhoging van de ECB een stuk lager inschat dan eerder het geval was. Een verhoging met 0,25% in juli is wel ingeprijsd. De Europese regeringsleiders hebben vorige week de Italiaan Mario Draghi officieel benoemd tot opvolger van Jean-Claude Trichet als president van de Europese Centrale Bank. De Italiaan Bini Smaghi zal naar alle waarschijnlijkheid zijn positie in het ECB bestuur opgeven om plaats te maken voor een bestuurder uit Frankrijk.