De indices die de inflatieverwachtingen uitdrukken, bevinden zich in de buurt van hun gemiddelde voor de afgelopen 10 jaar. Wanneer deze indices gekoppeld worden aan de swaps op de rentemarkt, zou het inflatiegevaar zelfs eerder afnemen dan toenemen.

Harris wijst nog op een ander fenomeen: de FED heeft weliswaar op grote schaal geld in de economie gepompt, maar dat geld heeft zijn weg naar de bedrijven niet gevonden.

Hoewel bijvoorbeeld de huren in de VS stijgen, kan de inflatie in de komende jaren in de buurt van het FED-target van 2% blijven. De kansen op een instorting van de obligatiekoersen lijken op korte en zelfs middellange termijn zodoende beperkt.

De indices die de inflatieverwachtingen uitdrukken, bevinden zich in de buurt van hun gemiddelde voor de afgelopen 10 jaar. Wanneer deze indices gekoppeld worden aan de swaps op de rentemarkt, zou het inflatiegevaar zelfs eerder afnemen dan toenemen. Harris wijst nog op een ander fenomeen: de FED heeft weliswaar op grote schaal geld in de economie gepompt, maar dat geld heeft zijn weg naar de bedrijven niet gevonden. Hoewel bijvoorbeeld de huren in de VS stijgen, kan de inflatie in de komende jaren in de buurt van het FED-target van 2% blijven. De kansen op een instorting van de obligatiekoersen lijken op korte en zelfs middellange termijn zodoende beperkt.