De kansen op een instorten van het financieel systeem zijn echter aanzienlijk kleiner geworden dan enkele maanden geleden het geval was, aldus Jacob Frenkel, chairman of JPMorgan Chase International in New York.

De Amerikanse banksector heeft zijn financiële positie aanzienlijk versterkt en kan nu wel tegen een stootje. De balansen zijn sinds 1935, op het einde van de Great Depression, nooit zo gezond geweest.

Economisch gezien ziet het plaatje er volgens Frenkel minder goed uit. De risico's op stagnatie, een periode van economische stilstand, zijn sterk toegenomen. Frenkel schat de kansen op stagnatie realistischer in dan die op een recessie.

De kansen op een instorten van het financieel systeem zijn echter aanzienlijk kleiner geworden dan enkele maanden geleden het geval was, aldus Jacob Frenkel, chairman of JPMorgan Chase International in New York. De Amerikanse banksector heeft zijn financiële positie aanzienlijk versterkt en kan nu wel tegen een stootje. De balansen zijn sinds 1935, op het einde van de Great Depression, nooit zo gezond geweest. Economisch gezien ziet het plaatje er volgens Frenkel minder goed uit. De risico's op stagnatie, een periode van economische stilstand, zijn sterk toegenomen. Frenkel schat de kansen op stagnatie realistischer in dan die op een recessie.