De kostprijs om zich te verzekeren tegen een Iers faillissement steeg gisteren met 15 basispunten tot 595.

Het economenteam van Royal Bank of Scotland Plc onder leiding van Nick Matthews wijst op het gevaar dat Ierland niet langer op Europese steun mag rekenen wanneer de inwoners van het land zich in een referendum tegen Europa keren.

Met de 67,50 miljard euro die het land aan internationale steun in 2010 ontving, kan Ierland door tot 2013. Ierland wil echter volgend jaar terugkeren naar de financiële markten, maar het is allesbehalve zeker dat dit gaat lukken.

De kostprijs om zich te verzekeren tegen een Iers faillissement steeg gisteren met 15 basispunten tot 595. Het economenteam van Royal Bank of Scotland Plc onder leiding van Nick Matthews wijst op het gevaar dat Ierland niet langer op Europese steun mag rekenen wanneer de inwoners van het land zich in een referendum tegen Europa keren. Met de 67,50 miljard euro die het land aan internationale steun in 2010 ontving, kan Ierland door tot 2013. Ierland wil echter volgend jaar terugkeren naar de financiële markten, maar het is allesbehalve zeker dat dit gaat lukken.