Griekse leningen renderen nu duidelijk onder de 12% en daar lijkt volgens W. Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer een verdere daling voor de hand te liggen.

Dat volgens W. Steentjes allemaal door marktkrachten en niet door ingrijpen van de Europese centrale bank. Niet voor niets verscheen er een kleine glimlach op het gezicht van Mario Draghi toen Silvia Wadhwa van CNBC aan de Europese bankpresident de vraag stelde " u heeft dat mooie wapen OMT maar gebruikt het niet".

Inderdaad kan nu een halfjaar verder worden geconcludeerd dat het dreigen met de "Big Bazooka" het doel heeft bereikt. Namelijk rust in de Europese obligatiemarkten.

En vanuit die rust zullen de problemen ook langzaam minder worden. Natuurlijk is het overdreven om te stellen dat niet van tijd tot tijd er wel weer onrust komt.

Maar het lijkt erop dat zelfs in Griekenland het allemaal voortvarend gaat. Niet alleen worden de belastingen verhoogd maar
ook blijkt de belangstelling voor Griekse bedrijven onverwacht groot te zijn.

Daarnaast lijkt gezien het huidige politieke klimaat in Duitsland een herverkiezing van Angela Merkel bijna 100% zeker. De Britse en Amerikaanse commentatoren lijken het allemaal nog niet geheel te geloven.

Griekse leningen renderen nu duidelijk onder de 12% en daar lijkt volgens W. Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer een verdere daling voor de hand te liggen. Dat volgens W. Steentjes allemaal door marktkrachten en niet door ingrijpen van de Europese centrale bank. Niet voor niets verscheen er een kleine glimlach op het gezicht van Mario Draghi toen Silvia Wadhwa van CNBC aan de Europese bankpresident de vraag stelde " u heeft dat mooie wapen OMT maar gebruikt het niet". Inderdaad kan nu een halfjaar verder worden geconcludeerd dat het dreigen met de "Big Bazooka" het doel heeft bereikt. Namelijk rust in de Europese obligatiemarkten. En vanuit die rust zullen de problemen ook langzaam minder worden. Natuurlijk is het overdreven om te stellen dat niet van tijd tot tijd er wel weer onrust komt. Maar het lijkt erop dat zelfs in Griekenland het allemaal voortvarend gaat. Niet alleen worden de belastingen verhoogd maar ook blijkt de belangstelling voor Griekse bedrijven onverwacht groot te zijn. Daarnaast lijkt gezien het huidige politieke klimaat in Duitsland een herverkiezing van Angela Merkel bijna 100% zeker. De Britse en Amerikaanse commentatoren lijken het allemaal nog niet geheel te geloven.