Nochtans leek de kans enkele maanden geleden erg groot dat de Grieken uit de eurozone zouden worden gezet.

Inmiddels zijn die kansen duidelijk geslonken, hoewel veel economen er nog altijd niet zeker van zijn dat er voor Griekenland een toekomst binnen de eurozone is weggelegd.

Citigroup gelooft nog steeds dat er 60% kans is dat de Grieken binnen de 18 tot 24 maanden zullen moeten verlaten.

Nouriel Roubini, beter bekend als Dr. Doom, is wat optimistischer, hij schat de kansen op een Griekse exit nu op minder dan 50% in.

Het rendement op de 10-jarige Griekse staatsobligatie is teruggevallen tot ongeveer 12%, ten opzichte van 35% in maart voor een schuldenherschikking werd afgekondigd.

Nochtans leek de kans enkele maanden geleden erg groot dat de Grieken uit de eurozone zouden worden gezet. Inmiddels zijn die kansen duidelijk geslonken, hoewel veel economen er nog altijd niet zeker van zijn dat er voor Griekenland een toekomst binnen de eurozone is weggelegd. Citigroup gelooft nog steeds dat er 60% kans is dat de Grieken binnen de 18 tot 24 maanden zullen moeten verlaten. Nouriel Roubini, beter bekend als Dr. Doom, is wat optimistischer, hij schat de kansen op een Griekse exit nu op minder dan 50% in. Het rendement op de 10-jarige Griekse staatsobligatie is teruggevallen tot ongeveer 12%, ten opzichte van 35% in maart voor een schuldenherschikking werd afgekondigd.