De verkiezingen liggen nu al 235 dagen achter ons en volgens Bloomberg staan we nog geen stap verder. Daarmee stevenen we regelrecht op een nieuw wereldrecord af.

Standard & Poor's waarschuwde op 14 december dat de politieke impasse kan leiden tot een verlaging van de AA+ kredietrating. In dat verband werd verwezen van de verlaging van de kredietrating vorige week in Japan.

Bloomberg wijst er op dat onze schuldengraad maar ongeveer de helft is van de Japanse en dat Japan geen duidelijke strategie heeft om het tekort op de begroting terug te dringen.

Toch neemt het ongeduld van de financiële markten toe. John Davies, analist bij WestLB AG in Londen, meent dat de kans op een verlaging van de kredietrating groter is dan de kans dat ze niet wordt verlaagd. Davies spreekt wel in het algemeen, want hij kijkt ook naar de andere Europese landen.

De verkiezingen liggen nu al 235 dagen achter ons en volgens Bloomberg staan we nog geen stap verder. Daarmee stevenen we regelrecht op een nieuw wereldrecord af. Standard & Poor's waarschuwde op 14 december dat de politieke impasse kan leiden tot een verlaging van de AA+ kredietrating. In dat verband werd verwezen van de verlaging van de kredietrating vorige week in Japan. Bloomberg wijst er op dat onze schuldengraad maar ongeveer de helft is van de Japanse en dat Japan geen duidelijke strategie heeft om het tekort op de begroting terug te dringen. Toch neemt het ongeduld van de financiële markten toe. John Davies, analist bij WestLB AG in Londen, meent dat de kans op een verlaging van de kredietrating groter is dan de kans dat ze niet wordt verlaagd. Davies spreekt wel in het algemeen, want hij kijkt ook naar de andere Europese landen.