De macro-economische indicatoren die in de afgelopen dagen werden gepubliceerd, schetsten inderdaad een weinig optimistisch beeld.

De Japanse economie groeide tijdens het tweede kwartaal nog met 1,40%, tegenover 5,50% tijdens het eerste kwartaal. De consensusverwachting lag op een groei met 2,30%.

Ook de Amerikaanse economie krijgt het moeilijk

De Philadelphia FED hield een rondvraag bij 48 vooraanstaande economen en paste op basis daarvan de economische vooruitzichten voor de Verenigde Staten naar beneden aan.

Voor het derde kwartaal wordt nu nog gerekend op een groei van 1,60%. Voorzien werd er voor dit jaar nog uitgegaan van een groei van het BBP met 2,50%.

Voor het vierde kwartaal wordt nu nog gerekend op een groei met 2,20% in plaats van 2,60%. De werkloosheidsgraad zou slechts geleidelijk aan dalen, volgend jaar kan de kaap van 8% voorzichtig doorbroken worden.

De macro-economische indicatoren die in de afgelopen dagen werden gepubliceerd, schetsten inderdaad een weinig optimistisch beeld. De Japanse economie groeide tijdens het tweede kwartaal nog met 1,40%, tegenover 5,50% tijdens het eerste kwartaal. De consensusverwachting lag op een groei met 2,30%. Ook de Amerikaanse economie krijgt het moeilijk De Philadelphia FED hield een rondvraag bij 48 vooraanstaande economen en paste op basis daarvan de economische vooruitzichten voor de Verenigde Staten naar beneden aan. Voor het derde kwartaal wordt nu nog gerekend op een groei van 1,60%. Voorzien werd er voor dit jaar nog uitgegaan van een groei van het BBP met 2,50%. Voor het vierde kwartaal wordt nu nog gerekend op een groei met 2,20% in plaats van 2,60%. De werkloosheidsgraad zou slechts geleidelijk aan dalen, volgend jaar kan de kaap van 8% voorzichtig doorbroken worden.