De werkloosheid in de VS zal ongewoon hoog blijven zo stelt de beheerder van het grootste obligatiefonds in de wereld. Het werkloosheidsrapport van vanmiddag zal waarschijnlijk vermelden dat de werkgelegenheid voor de tweede maand op rij zal zijn gedaald.

De obligaties met een looptijd van twee jaar vielen deze week terug tot een nieuw historisch dieptepunt, dit vanwege speculatie dat de Federal Reserve volgende week bijkomende maatregelen gaat aankondigen om de de rente laag te houden.

Mohamed A. El-Erian is van mening dat de hoge werkloosheid de Amerikaanse centrale bank zal dwingen om de basisrente nog geruime tijd laag te houden. Een Amerikaanse obligatie met een looptijd van twee jaar brengt nog maar iets meer dan 0,50% op.

De werkloosheid in de VS zal ongewoon hoog blijven zo stelt de beheerder van het grootste obligatiefonds in de wereld. Het werkloosheidsrapport van vanmiddag zal waarschijnlijk vermelden dat de werkgelegenheid voor de tweede maand op rij zal zijn gedaald. De obligaties met een looptijd van twee jaar vielen deze week terug tot een nieuw historisch dieptepunt, dit vanwege speculatie dat de Federal Reserve volgende week bijkomende maatregelen gaat aankondigen om de de rente laag te houden. Mohamed A. El-Erian is van mening dat de hoge werkloosheid de Amerikaanse centrale bank zal dwingen om de basisrente nog geruime tijd laag te houden. Een Amerikaanse obligatie met een looptijd van twee jaar brengt nog maar iets meer dan 0,50% op.