Weale sluit niet uit dat het Verenigd Koninkrijk gaat kennismaken met een double-dip recessie. Het zou volgens de medewerker van de centrale bank 'foolish' zijn om met zo'n scenario geen rekening te houden.

Een duidelijk vergelijkingspunt tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is de evolutie van de vastgoedmarkt. Ook de Britse vastgoedmarkt was een zeepbel geworden.

De Amerikaanse vastgoedmarkt is recent dieper gaan wegglijden en het risico bestaat dat de Britse hetzelfde gaat doen. Op dit moment is er geen enkele reden voor optimisme, aldus nog Weale. Vanmorgen werd trouwens bekendgemaakt dat de vastgoedprijzen in het UK opnieuw zijn gedaald.

Weale sluit niet uit dat het Verenigd Koninkrijk gaat kennismaken met een double-dip recessie. Het zou volgens de medewerker van de centrale bank 'foolish' zijn om met zo'n scenario geen rekening te houden. Een duidelijk vergelijkingspunt tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is de evolutie van de vastgoedmarkt. Ook de Britse vastgoedmarkt was een zeepbel geworden. De Amerikaanse vastgoedmarkt is recent dieper gaan wegglijden en het risico bestaat dat de Britse hetzelfde gaat doen. Op dit moment is er geen enkele reden voor optimisme, aldus nog Weale. Vanmorgen werd trouwens bekendgemaakt dat de vastgoedprijzen in het UK opnieuw zijn gedaald.