In aanloop naar de verkiezingen worden ook senior obligatiehouders van Ierse banken op de korrel genomen. Een aantal oppositiepartijen, waaronder de koploper in de peilingen, willen dat senior obligatiehouders verliezen moeten lijden en dat niet de belastingbetaler op moet blijven draaien voor de verliezen in de bankensector.

De Europese Commissie is hier tot nu toe echter fel tegen gekant uit angst voor besmettingsgevaar voor de Europese bankensector, met volgens Theodoor Gilissen Bankiers hogere financieringskosten tot gevolg.

In aanloop naar de verkiezingen worden ook senior obligatiehouders van Ierse banken op de korrel genomen. Een aantal oppositiepartijen, waaronder de koploper in de peilingen, willen dat senior obligatiehouders verliezen moeten lijden en dat niet de belastingbetaler op moet blijven draaien voor de verliezen in de bankensector. De Europese Commissie is hier tot nu toe echter fel tegen gekant uit angst voor besmettingsgevaar voor de Europese bankensector, met volgens Theodoor Gilissen Bankiers hogere financieringskosten tot gevolg.