Het begrotingstekort van de Spaanse overheid kwam met 9,2% net iets lager uit dan de doelstelling van 9,3%. Met name hogere BTW-inkomsten zorgden voor de verbetering.

Verder heeft Spanje de ambtenarensalarissen met 5% verlaagd en deze en ook pensioenen dit jaar bevroren. Standard & Poor's verwacht niet dat de beoordeling op Spanje zal worden verlaagd.

De berichten ondersteunden volgens Theodoor Gilissen Bankiers de uitgifte van 2,2 mrd aan Spaanse obligatieleningen. Ook de Spaanse beurs, en met name de banken, namen al een voorschot op de goede berichten.

Het begrotingstekort van de Spaanse overheid kwam met 9,2% net iets lager uit dan de doelstelling van 9,3%. Met name hogere BTW-inkomsten zorgden voor de verbetering. Verder heeft Spanje de ambtenarensalarissen met 5% verlaagd en deze en ook pensioenen dit jaar bevroren. Standard & Poor's verwacht niet dat de beoordeling op Spanje zal worden verlaagd. De berichten ondersteunden volgens Theodoor Gilissen Bankiers de uitgifte van 2,2 mrd aan Spaanse obligatieleningen. Ook de Spaanse beurs, en met name de banken, namen al een voorschot op de goede berichten.