Die dag moeten de Nederlanders naar de stembus (belangrijk voor Europa) en de beslissing over het Duits grondwettelijk hof over het Europees steunfonds (eveneens belangrijk voor Europa).

Op het vlak van bedrijfsresultaten valt er vandaag zo goed als niets te melden, het resultatenseizoen zit er op. De beurzen kijken dus uit naar andere stimulansen.

Strijd rond AEX nog niet gestreden

De AEX stoeit met de onderkant van het in juni ingezette stijgende trendkanaal. Woensdag zakte de koers er net onder, donderdag probeerde de AEX er weer in terug te klimmen.

De strijd is volgens ABN Amro echter nog niet gestreden. Het advies is om een neutrale visie te handhaven zolang de index op basis van een slotkoers binnen de range 326,98 - 332,85 noteert. De speelruimte is op dit moment zeer beperkt.

De AEX zet de korte termijn uptrend flink onder druk. Begeeft deze steunlijn het op basis van een weekslot, dan mag een correctie verwacht worden richting horizontale steun 321,77 en mogelijk lager.

Breekt de AEX echter uit boven weerstandszone 337,20 - 340,21, dan ontstaat een positiever beeld en is er ruimte richting de volgende weerstanden 347 en 374,19.

Die dag moeten de Nederlanders naar de stembus (belangrijk voor Europa) en de beslissing over het Duits grondwettelijk hof over het Europees steunfonds (eveneens belangrijk voor Europa). Op het vlak van bedrijfsresultaten valt er vandaag zo goed als niets te melden, het resultatenseizoen zit er op. De beurzen kijken dus uit naar andere stimulansen. Strijd rond AEX nog niet gestreden De AEX stoeit met de onderkant van het in juni ingezette stijgende trendkanaal. Woensdag zakte de koers er net onder, donderdag probeerde de AEX er weer in terug te klimmen. De strijd is volgens ABN Amro echter nog niet gestreden. Het advies is om een neutrale visie te handhaven zolang de index op basis van een slotkoers binnen de range 326,98 - 332,85 noteert. De speelruimte is op dit moment zeer beperkt. De AEX zet de korte termijn uptrend flink onder druk. Begeeft deze steunlijn het op basis van een weekslot, dan mag een correctie verwacht worden richting horizontale steun 321,77 en mogelijk lager. Breekt de AEX echter uit boven weerstandszone 337,20 - 340,21, dan ontstaat een positiever beeld en is er ruimte richting de volgende weerstanden 347 en 374,19.