Dat is niet onbelangrijk naar aanloop van de Europese top van 24-25 maart. Die top wordt voorafgegaan door een voorbereidende vergadering die op maandag 21 maart plaatsvindt.

De kansen dat de Europese begrotingscrisis overwaait naar Spanje en Italië zijn volgens de analisten nu relatief klein geworden. Ioannis Sokos, fixed-income strategist bij BNP Paribas SA in Londen, ziet de toekomst alleszins met iets meer optimisme tegemoet.

Dat optimisme geldt echter niet voor Portugal, dat steeds dieper in het moeras lijkt weg te zinken. Het rendement op Portugese staatsobligaties ligt nog steeds ruimschoots over 7%.

Dat is niet onbelangrijk naar aanloop van de Europese top van 24-25 maart. Die top wordt voorafgegaan door een voorbereidende vergadering die op maandag 21 maart plaatsvindt. De kansen dat de Europese begrotingscrisis overwaait naar Spanje en Italië zijn volgens de analisten nu relatief klein geworden. Ioannis Sokos, fixed-income strategist bij BNP Paribas SA in Londen, ziet de toekomst alleszins met iets meer optimisme tegemoet. Dat optimisme geldt echter niet voor Portugal, dat steeds dieper in het moeras lijkt weg te zinken. Het rendement op Portugese staatsobligaties ligt nog steeds ruimschoots over 7%.