Week na week worden de indicatoren voor het vierde kwartaal echter hoopgevender, zo stelt Dexia vast. De ISM index - een barometer voor de gezondheid van de verwerkende nijverheid - blijft ver boven de 50-puntengrens, wat betekent dat de economie nog altijd in een expansiefase zit.

Het vertrouwen van de gezinnen groeit, want de vertrouwensindex steeg van 49,9 in oktober tot 54,1 in november. Hoewel de conjunctuurvooruitzichten volgens Dexia niet meteen voor veel enthousiasme zorgen, zal de economie waarschijnlijk niet opnieuw in een recessie vervallen.

Week na week worden de indicatoren voor het vierde kwartaal echter hoopgevender, zo stelt Dexia vast. De ISM index - een barometer voor de gezondheid van de verwerkende nijverheid - blijft ver boven de 50-puntengrens, wat betekent dat de economie nog altijd in een expansiefase zit. Het vertrouwen van de gezinnen groeit, want de vertrouwensindex steeg van 49,9 in oktober tot 54,1 in november. Hoewel de conjunctuurvooruitzichten volgens Dexia niet meteen voor veel enthousiasme zorgen, zal de economie waarschijnlijk niet opnieuw in een recessie vervallen.