De kans op deflatie is kleiner dan dat een asteroïde de aarde raakt, zo verklaarde Singer onlangs. Wel sluit hij niet uit dat er een mogelijkheid is dat de economie in de westerse wereld wegzinkt in een recessie. Singer klaagt er over dat de westerse landen ingrijpende maatregelen uit de weg zijn gegaan.

Met name ex-president Ben Bernanke heeft echte paardenmiddelen gebruikt om de economie te stimuleren, maar de aldus verkregen economische groei gaat gepaard zonder jobcreatie. In dergelijke situatie kan de economie inderdaad opnieuw met een recessie gaan flirten.

De kans op deflatie is kleiner dan dat een asteroïde de aarde raakt, zo verklaarde Singer onlangs. Wel sluit hij niet uit dat er een mogelijkheid is dat de economie in de westerse wereld wegzinkt in een recessie. Singer klaagt er over dat de westerse landen ingrijpende maatregelen uit de weg zijn gegaan. Met name ex-president Ben Bernanke heeft echte paardenmiddelen gebruikt om de economie te stimuleren, maar de aldus verkregen economische groei gaat gepaard zonder jobcreatie. In dergelijke situatie kan de economie inderdaad opnieuw met een recessie gaan flirten.