Inmiddels wordt achter de schermen naar een oplossing gezocht. Econoom Ivan Van de Cloot brak vanmorgen op VRT 1 opnieuw een lans voor de oprichting van een grote Belgische bank.

Volgens Bank Degroof is de verkoop van de Nederlandse activiteiten afgerond en kan die niet meer teruggeschroefd worden. De analisten van de bank geloven niettemin dat de aandeelhouders dit gaan vragen.

ING merkt op dat de juridische strijd om Fortis voortduurt en dat de afloop er van hoogst onzeker is. De kans neemt bovendien toe dat BNP Paribas zich terugtrekt.

Anderzijds is de kans op een extra compensatie voor de aandeelhouders eveneens toegenomen, waarvoor van de Belgische staat en van BNP Paribas op een tegemoetkomeing wordt gerekend. Fortis krijgt slechts een neutraal advies.

Inmiddels wordt achter de schermen naar een oplossing gezocht. Econoom Ivan Van de Cloot brak vanmorgen op VRT 1 opnieuw een lans voor de oprichting van een grote Belgische bank. Volgens Bank Degroof is de verkoop van de Nederlandse activiteiten afgerond en kan die niet meer teruggeschroefd worden. De analisten van de bank geloven niettemin dat de aandeelhouders dit gaan vragen. ING merkt op dat de juridische strijd om Fortis voortduurt en dat de afloop er van hoogst onzeker is. De kans neemt bovendien toe dat BNP Paribas zich terugtrekt. Anderzijds is de kans op een extra compensatie voor de aandeelhouders eveneens toegenomen, waarvoor van de Belgische staat en van BNP Paribas op een tegemoetkomeing wordt gerekend. Fortis krijgt slechts een neutraal advies.