Minister George Papaconstantinou overweegt samen met de Griekse centrale bank om een staatsobligatie in dollars uit te geven. Daarmee wil Griekenland vermijden dat het te veel beroep moet doen op Europese kapitaalbronnen.

Richard Clarida, globaal strategisch adviseur bij Pacific Investment Management Co, is van mening dat Griekenland er niet in zal slagen om de beleggers te bekoren, zelfs niet wanneer ze een rente van meer dan 7% bieden.

Clarida vergeleek in een interview met Bloomberg Griekenland met de Titanic, het beroemde schip dat op een ijsberg liep. Zo is ook Griekenland op een ijsberg gelopen, aldus Clarida.

In het land zijn te veel zaken misgelopen en dat is ook de Amerikaanse beleggers niet ontgaan. Griekenland moet dit jaar in totaal 32 miljard euro gaan ontlenen, zo maakte Petros Christodoulou, directeur generaal van het Public Debt Management Agency, vorige week bekend.

Minister George Papaconstantinou overweegt samen met de Griekse centrale bank om een staatsobligatie in dollars uit te geven. Daarmee wil Griekenland vermijden dat het te veel beroep moet doen op Europese kapitaalbronnen. Richard Clarida, globaal strategisch adviseur bij Pacific Investment Management Co, is van mening dat Griekenland er niet in zal slagen om de beleggers te bekoren, zelfs niet wanneer ze een rente van meer dan 7% bieden. Clarida vergeleek in een interview met Bloomberg Griekenland met de Titanic, het beroemde schip dat op een ijsberg liep. Zo is ook Griekenland op een ijsberg gelopen, aldus Clarida. In het land zijn te veel zaken misgelopen en dat is ook de Amerikaanse beleggers niet ontgaan. Griekenland moet dit jaar in totaal 32 miljard euro gaan ontlenen, zo maakte Petros Christodoulou, directeur generaal van het Public Debt Management Agency, vorige week bekend.