Voor het eerste kwartaal wordt nog gerekend op een groei met 8,10%, maar in het derde kwartaal zou die groei opnieuw 8,30% bedragen. Ook in Europa, waar het economisch gezien momenteel erg slecht gaat, wordt in de tweede helft van dit jaar een opleving verwacht.

John Meyer, analist bij SP Angel Corporate Finance LLP, vreest dat de economische verbetering een verdere stijging van de goudprijs afremt.

De beleggers zijn opnieuw overgeschakeld naar een risk-on situatie, waardoor de aandacht voor goud alleen maar is verflauwd.

Dat bleek gisteren nogmaals, de goudprijs zakte opnieuw door de vloer. Vanmorgen kregen we een beperkte opwaartse correctie.

Voor het eerste kwartaal wordt nog gerekend op een groei met 8,10%, maar in het derde kwartaal zou die groei opnieuw 8,30% bedragen. Ook in Europa, waar het economisch gezien momenteel erg slecht gaat, wordt in de tweede helft van dit jaar een opleving verwacht. John Meyer, analist bij SP Angel Corporate Finance LLP, vreest dat de economische verbetering een verdere stijging van de goudprijs afremt. De beleggers zijn opnieuw overgeschakeld naar een risk-on situatie, waardoor de aandacht voor goud alleen maar is verflauwd. Dat bleek gisteren nogmaals, de goudprijs zakte opnieuw door de vloer. Vanmorgen kregen we een beperkte opwaartse correctie.