Enkele recent gepubliceerde macro-economische indicatoren wezen in de richting van een tragere economische groei, zodat er waarschijnlijk niet zal worden gesproken over een vroegtijdig stopzetten van QE2.

Daarnaast staan deze week ook de BBP-cijfers over het vierde kwartaal bekend. Algemeen wordt volgens ING verwacht dat deze cijfers sterk gaan zijn. De consensus ligt op een groei met 3,50%.

Tijdens het vierde kwartaal waren de consumentenbestedingen uitstekend, terwijl ook de bedrijven opnieuw verbeterden. Anderzijds zou de Case-Shiller 20-city house price index voor november opnieuw zijn gedaald, wat betekent dat de huizenmarkt zwak blijft.

Enkele recent gepubliceerde macro-economische indicatoren wezen in de richting van een tragere economische groei, zodat er waarschijnlijk niet zal worden gesproken over een vroegtijdig stopzetten van QE2. Daarnaast staan deze week ook de BBP-cijfers over het vierde kwartaal bekend. Algemeen wordt volgens ING verwacht dat deze cijfers sterk gaan zijn. De consensus ligt op een groei met 3,50%. Tijdens het vierde kwartaal waren de consumentenbestedingen uitstekend, terwijl ook de bedrijven opnieuw verbeterden. Anderzijds zou de Case-Shiller 20-city house price index voor november opnieuw zijn gedaald, wat betekent dat de huizenmarkt zwak blijft.