Momenteel gaat alle aandacht uit naar het herstellen van de stabiliteit binnen de eurozone. De politiek onderneemt op dat vlak weinig inspanningen, zodat alle last op de schouders van de ECB is komen te liggen.

Zelfs bij een oplopende inflatie zal de ECB volgens Peter Vanden Houte vanwege de situatie in de eurozone de rente niet durven te verhogen. De ECB zal wel de situatie op de voet blijven opvolgen.

De evolutie in Spanje is momenteel doorslaggevend voor wat er in de komende maanden te gebeuren staat. Pas wanneer Spanje niet moet worden gered, kan de rust in de eurozone terugkeren.

Momenteel gaat alle aandacht uit naar het herstellen van de stabiliteit binnen de eurozone. De politiek onderneemt op dat vlak weinig inspanningen, zodat alle last op de schouders van de ECB is komen te liggen. Zelfs bij een oplopende inflatie zal de ECB volgens Peter Vanden Houte vanwege de situatie in de eurozone de rente niet durven te verhogen. De ECB zal wel de situatie op de voet blijven opvolgen. De evolutie in Spanje is momenteel doorslaggevend voor wat er in de komende maanden te gebeuren staat. Pas wanneer Spanje niet moet worden gered, kan de rust in de eurozone terugkeren.