Ook andere landen worstelen met hetzelfde probleem. Veel beleggers zijn mening dat de Chinezen achter de feiten aan lopen, waarbij de kredieten toegestaan door de banken in 2009 en 2010 fors zijn gestegen.

Toch is vrijwel niemand van mening dat China de inflatie uit de hand zal laten lopen. Algemeen wordt verwacht dat de Chinese centrale bank dit jaar nog minstens twee keer de basisrente gaat verhogen.

Bovendien worden nog andere maatregelen verwacht, zoals het verhogen van de reserveverplichtingen bij de banken en mogelijk ook het toelaten van een verdere appreciatie van de munt.

Ook andere landen worstelen met hetzelfde probleem. Veel beleggers zijn mening dat de Chinezen achter de feiten aan lopen, waarbij de kredieten toegestaan door de banken in 2009 en 2010 fors zijn gestegen. Toch is vrijwel niemand van mening dat China de inflatie uit de hand zal laten lopen. Algemeen wordt verwacht dat de Chinese centrale bank dit jaar nog minstens twee keer de basisrente gaat verhogen. Bovendien worden nog andere maatregelen verwacht, zoals het verhogen van de reserveverplichtingen bij de banken en mogelijk ook het toelaten van een verdere appreciatie van de munt.