Wilson koppelt deze verwachting aan het uitblijven van een dramatische verandering in de Griekse rentestructuur. Griekenland moet een hoge rente betalen op de ontvangen steun en dat is een situatie die onhoudbaar wordt.

Vraag is natuurlijk hoe de rente naar omlaag te brengen. Wilson gelooft dat dit tijd vergt, namelijk de tijd om de besparingsmaatregelen te laten werken.

De financiële markten leggen echter weinig geduld aan de dag. De rente kan ook rechtstreeks worden verlaagd, maar ook dit scenario maakt niet zo veel kans op slagen.

Duitsland zou nadenken over een voorstel om Griekenland eigen obligaties te laten inkopen met geld afkomstig van het Europees Stabiliteitsfonds. Het bericht, verschenen in Die Zeit, werd tot dusver door alle betrokken partijen ontkend.

De spread tussen Duitse en Griekse staatsobligaties bedraagt inmiddels nog steeds 8,39%, tegenover een historisch gemiddelde van 2,15%.

Wilson koppelt deze verwachting aan het uitblijven van een dramatische verandering in de Griekse rentestructuur. Griekenland moet een hoge rente betalen op de ontvangen steun en dat is een situatie die onhoudbaar wordt. Vraag is natuurlijk hoe de rente naar omlaag te brengen. Wilson gelooft dat dit tijd vergt, namelijk de tijd om de besparingsmaatregelen te laten werken. De financiële markten leggen echter weinig geduld aan de dag. De rente kan ook rechtstreeks worden verlaagd, maar ook dit scenario maakt niet zo veel kans op slagen. Duitsland zou nadenken over een voorstel om Griekenland eigen obligaties te laten inkopen met geld afkomstig van het Europees Stabiliteitsfonds. Het bericht, verschenen in Die Zeit, werd tot dusver door alle betrokken partijen ontkend. De spread tussen Duitse en Griekse staatsobligaties bedraagt inmiddels nog steeds 8,39%, tegenover een historisch gemiddelde van 2,15%.