Volgens BNP Paribas is de kans heel klein dat Abenomics kans op slagen maakt. De Japanse kerninflatie is in juli weliswaar met 0,70% gestegen, maar de stijging is hoofdzakelijk te danken aan hogere energieprijzen die dan weer te wijten zijn aan de verzwakking van de koers van de yen.

Volgens de economen van de Franse bank zijn er nog altijd geen signalen die wijzen dat de huurprijzen en de prijzen voor diensten een stijgende trend vertonen. Het waren precies dergelijke factoren die achter de sterke deflatiedruk zaten waar Japan mee werd geconfronteerd. De kans dat Abenomics slaagt, wordt op amper 10% ingeschat.

Volgens BNP Paribas is de kans heel klein dat Abenomics kans op slagen maakt. De Japanse kerninflatie is in juli weliswaar met 0,70% gestegen, maar de stijging is hoofdzakelijk te danken aan hogere energieprijzen die dan weer te wijten zijn aan de verzwakking van de koers van de yen. Volgens de economen van de Franse bank zijn er nog altijd geen signalen die wijzen dat de huurprijzen en de prijzen voor diensten een stijgende trend vertonen. Het waren precies dergelijke factoren die achter de sterke deflatiedruk zaten waar Japan mee werd geconfronteerd. De kans dat Abenomics slaagt, wordt op amper 10% ingeschat.