De Duitse kanselier Angela Merkel reist op het einde van deze week naar de Cypriotische stad Limassol, waar ze met de andere Europese leiders een ontmoeting zal hebben met de leden van de Cypriotische European People's Party. Onderwerp van gesprek zal uiteraard het reddingsplan zijn.

De Cypriotische banken verloren meer dan 4 miljard euro aan de Griekse schuldenherschikking. Volgens Jörg Asmussen van de ECB zou ook na het toekennen van een reddingsplan de Cypriotische schuldenberg ondraagbaar hoog zijn, maar algemeen wordt verwacht dat Cyprus toch op hulp mag rekenen.

De Duitse kanselier Angela Merkel reist op het einde van deze week naar de Cypriotische stad Limassol, waar ze met de andere Europese leiders een ontmoeting zal hebben met de leden van de Cypriotische European People's Party. Onderwerp van gesprek zal uiteraard het reddingsplan zijn. De Cypriotische banken verloren meer dan 4 miljard euro aan de Griekse schuldenherschikking. Volgens Jörg Asmussen van de ECB zou ook na het toekennen van een reddingsplan de Cypriotische schuldenberg ondraagbaar hoog zijn, maar algemeen wordt verwacht dat Cyprus toch op hulp mag rekenen.