In feite zijn er na de uitslag van de Italiaanse parlementsverkiezingen maar twee opties mogelijk. De eerste, een grote coalitie met deelname van Pier-Luigi Bersani, technocraat Mario Monti en de centrum-rechtse vleugel van Silvio Berlusconi, lijkt weinig waarschijnlijk.

De tegenstellingen tussen beide kampen lijken namelijk onverzoenlijk. De kans is groot dat de Italianen opnieuw naar de stembus moeten gaan, waarbij er nu al wordt aangedrongen op een herziening van het kiessysteem om een herhaling van het scenario van afgelopen weekend te herhalen.

In feite zijn er na de uitslag van de Italiaanse parlementsverkiezingen maar twee opties mogelijk. De eerste, een grote coalitie met deelname van Pier-Luigi Bersani, technocraat Mario Monti en de centrum-rechtse vleugel van Silvio Berlusconi, lijkt weinig waarschijnlijk. De tegenstellingen tussen beide kampen lijken namelijk onverzoenlijk. De kans is groot dat de Italianen opnieuw naar de stembus moeten gaan, waarbij er nu al wordt aangedrongen op een herziening van het kiessysteem om een herhaling van het scenario van afgelopen weekend te herhalen.