Volgens BNP Paribas is de kans groot dat de Europese Centrale Bank donderdag een verlaging van de basisrente zal aankondigen. De inflatie is laag en staat bovendien nog steeds verder onder druk, zodat er niets een renteverlaging in de weg staat.

BNP Paribas verwacht dat de refi rate met 25 basispunten zal worden verlaagd. De twijfels over een uitbodeming van de economie gevolgd door een herstel in de tweede helft van het jaar zijn toegenomen, waardoor de kansen op een rentedaling een stuk groter zijn geworden.

Volgens BNP Paribas is de kans groot dat de Europese Centrale Bank donderdag een verlaging van de basisrente zal aankondigen. De inflatie is laag en staat bovendien nog steeds verder onder druk, zodat er niets een renteverlaging in de weg staat. BNP Paribas verwacht dat de refi rate met 25 basispunten zal worden verlaagd. De twijfels over een uitbodeming van de economie gevolgd door een herstel in de tweede helft van het jaar zijn toegenomen, waardoor de kansen op een rentedaling een stuk groter zijn geworden.