Maar ook de werkloosheidsgraad dreigt een steeds groter probleem te worden. Die werkloosheidsgraad bedroeg in mei 11,10% en dat was het hoogste niveau ooit.

Vooral de jeugdwerkloosheid dreigt een probleem te worden, jongeren hebben het steeds moeilijker om een job te vinden.

Wat gaan de Europese centrale banken doen?

James Ashley, senior European economist bij RBC Capital Markets, is van mening dat er iets moet gebeuren want de werkloosheidsgraad heeft het hoogste niveau sinds 1960 en mogelijk zelfs vroeger bereikt. In dat verband wordt uiteraard naar de centrale banken gekeken.

De kans is groot dat de Europese Centrale Bank haar basisrente deze week gaat verlagen. Ook van de Britse centrale bank wordt meer actie verwacht, mogelijk gaat de Bank of England aankondigen dat ze nog meer staatsobligaties gaat inkopen, kwestie van de rente zo laag mogelijk te houden.

Maar ook de werkloosheidsgraad dreigt een steeds groter probleem te worden. Die werkloosheidsgraad bedroeg in mei 11,10% en dat was het hoogste niveau ooit. Vooral de jeugdwerkloosheid dreigt een probleem te worden, jongeren hebben het steeds moeilijker om een job te vinden. Wat gaan de Europese centrale banken doen? James Ashley, senior European economist bij RBC Capital Markets, is van mening dat er iets moet gebeuren want de werkloosheidsgraad heeft het hoogste niveau sinds 1960 en mogelijk zelfs vroeger bereikt. In dat verband wordt uiteraard naar de centrale banken gekeken. De kans is groot dat de Europese Centrale Bank haar basisrente deze week gaat verlagen. Ook van de Britse centrale bank wordt meer actie verwacht, mogelijk gaat de Bank of England aankondigen dat ze nog meer staatsobligaties gaat inkopen, kwestie van de rente zo laag mogelijk te houden.