Concreet zou dit er op neerkomen dat de FED begint met de afbouw van Quantative Easing, de politiek van monetaire verruiming die bedoeld was om de economie opnieuw op het spoor te zetten. Maar hoe groot is de kans dat de FED inderdaad morgenavond de knoop doorhakt?

Nomura schat die kans in op 37%, of met andere woorden iets meer dan één op drie. Hoofdeconome Diane Swonk van Mesirow International meent echter dat de kans op een start van het taperen veel groter is, zij denkt eerder aan fifty-fifty. Het zou dus wel eens een opwindende week kunnen worden.

Concreet zou dit er op neerkomen dat de FED begint met de afbouw van Quantative Easing, de politiek van monetaire verruiming die bedoeld was om de economie opnieuw op het spoor te zetten. Maar hoe groot is de kans dat de FED inderdaad morgenavond de knoop doorhakt? Nomura schat die kans in op 37%, of met andere woorden iets meer dan één op drie. Hoofdeconome Diane Swonk van Mesirow International meent echter dat de kans op een start van het taperen veel groter is, zij denkt eerder aan fifty-fifty. Het zou dus wel eens een opwindende week kunnen worden.