De kostprijs om 10 miljoen dollar aan Griekse staatsobligaties voor een periode van vijf jaar te verzekeren tegen wanbetaling bedraagt nu 811.000 dollar per jaar, of een stijging met 55.500 dollar tegenover de situatie voor de verlaging van de kredietrating.

Daarmee is de prijs die om Griekse staatsobligaties moet worden betaald de hoogste na die van Venezuela en Argentinië, zo blijkt uit de databank die door CMA DataVision wordt bijgehouden.

Francisco Gonzalez, topman van Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, verklaarde dat de kapitaalmarkten het vertrouwen in Griekenland hebben opgezegd.

Gary Jenkins, hoofd credit strategy bij Evolution Securities Ltd. in Londen, spreekt van de grootste crisis die de kapitaalmarkten ooit hebben beleefd. Jenkins verwacht in de toekomst nog meer downgradings.

De kostprijs om 10 miljoen dollar aan Griekse staatsobligaties voor een periode van vijf jaar te verzekeren tegen wanbetaling bedraagt nu 811.000 dollar per jaar, of een stijging met 55.500 dollar tegenover de situatie voor de verlaging van de kredietrating. Daarmee is de prijs die om Griekse staatsobligaties moet worden betaald de hoogste na die van Venezuela en Argentinië, zo blijkt uit de databank die door CMA DataVision wordt bijgehouden. Francisco Gonzalez, topman van Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, verklaarde dat de kapitaalmarkten het vertrouwen in Griekenland hebben opgezegd. Gary Jenkins, hoofd credit strategy bij Evolution Securities Ltd. in Londen, spreekt van de grootste crisis die de kapitaalmarkten ooit hebben beleefd. Jenkins verwacht in de toekomst nog meer downgradings.