Veel belangrijke beslissingen moeten unaniem door de 17 lidstaten worden genomen en dat vormt natuurlijk een levensgroot probleem.

Dat probleem wordt zelfs nog groter wanneer er beslissing op het vlak van de Europese Unie moeten worden genomen, want daar zijn 27 landen bij betrokken.

Europa heeft vooral tijd nodig

Om tot efficiënte beslissingen te komen, moeten er bovendien dogma's worden overwonnen. De Europese politici hebben moeilijke beslissingen tot dusver in de mate van het mogelijke vermeden, kwestie van hun kiezerspubliek niet te veel tegen de borst te stoten.

Europa heeft tot dusver vooral tijd gekocht en die tijd is absoluut nodig om orde op zaken te stellen. De vraag is echter of Europa genoeg tijd zal krijgen om de juiste maatregelen op het juiste moment te nemen.

Lukt dit inderdaad, dan zijn we al een heel stuk op weg naar een oplossing van de Europese schuldencrisis.

Veel belangrijke beslissingen moeten unaniem door de 17 lidstaten worden genomen en dat vormt natuurlijk een levensgroot probleem. Dat probleem wordt zelfs nog groter wanneer er beslissing op het vlak van de Europese Unie moeten worden genomen, want daar zijn 27 landen bij betrokken.Europa heeft vooral tijd nodig Om tot efficiënte beslissingen te komen, moeten er bovendien dogma's worden overwonnen. De Europese politici hebben moeilijke beslissingen tot dusver in de mate van het mogelijke vermeden, kwestie van hun kiezerspubliek niet te veel tegen de borst te stoten. Europa heeft tot dusver vooral tijd gekocht en die tijd is absoluut nodig om orde op zaken te stellen. De vraag is echter of Europa genoeg tijd zal krijgen om de juiste maatregelen op het juiste moment te nemen. Lukt dit inderdaad, dan zijn we al een heel stuk op weg naar een oplossing van de Europese schuldencrisis.