Michael Temple, director of U.S. credit research bij asset-manager Pioneer Investments, is van mening dat de Amerikaanse rente, is van mening dat in een worst scenario het rendement op de 10-jarige rente zou kunnen stijgen tot 5% of zelfs iets daarboven.

Dit scenario zou ongeveer 25% kans op slagen maken, uitgaande van een BBP-groei met 3% en van een afname van de werkloosheid. Temple gelooft echter dat er 50% kans op slagen is dat het BBP met 2 tot 3% zal groeien, waardoor de 10-jarige rente zou stijgen tot 4%.

Michael Temple, director of U.S. credit research bij asset-manager Pioneer Investments, is van mening dat de Amerikaanse rente, is van mening dat in een worst scenario het rendement op de 10-jarige rente zou kunnen stijgen tot 5% of zelfs iets daarboven. Dit scenario zou ongeveer 25% kans op slagen maken, uitgaande van een BBP-groei met 3% en van een afname van de werkloosheid. Temple gelooft echter dat er 50% kans op slagen is dat het BBP met 2 tot 3% zal groeien, waardoor de 10-jarige rente zou stijgen tot 4%.