De voorstanders van handhaving van het gunsttarief stellen dat het terugschroeven van de maatregel de economische groei kan schaden, de tegenstanders wijzen op het oplopend tekort op de begroting.

Maar daarnaast is er een tweede front geopend, met de vennootschapsbelasting als onderwerp. In de Verenigde Staten is deze met 35% de op één na hoogste in de wereld, zo beweren alleszins de voorstanders van een belastingverlaging.

Kan een verlaging van de vennootschapsbelasting de VS-economie weer doen groeien?, dat is de vraag waar alles om draait. Senator Judd Gregg is een fervent voorstander van een verlaging, die met name voor nieuwe jobs zou moeten zorgen.

John Canally, econoom bij LPL Financial, is het daar weliswaar mee eens, maar wijst op het gevaar dat bedrijven in het buitenland in plaats van in de Verenigde Staten zelf gaan investeren.

Het is dus allesbehalve zeker dat de economie in de VS dankzij een verlaging van de vennootschapsbelastingen een kickstart gaat beleven.

De voorstanders van handhaving van het gunsttarief stellen dat het terugschroeven van de maatregel de economische groei kan schaden, de tegenstanders wijzen op het oplopend tekort op de begroting. Maar daarnaast is er een tweede front geopend, met de vennootschapsbelasting als onderwerp. In de Verenigde Staten is deze met 35% de op één na hoogste in de wereld, zo beweren alleszins de voorstanders van een belastingverlaging. Kan een verlaging van de vennootschapsbelasting de VS-economie weer doen groeien?, dat is de vraag waar alles om draait. Senator Judd Gregg is een fervent voorstander van een verlaging, die met name voor nieuwe jobs zou moeten zorgen. John Canally, econoom bij LPL Financial, is het daar weliswaar mee eens, maar wijst op het gevaar dat bedrijven in het buitenland in plaats van in de Verenigde Staten zelf gaan investeren. Het is dus allesbehalve zeker dat de economie in de VS dankzij een verlaging van de vennootschapsbelastingen een kickstart gaat beleven.