Kan Thailand de brandhaard van de volgende crisis worden? The Bangkok Post waarschuwt voor een bankrun in Thailand die zich in een mum van tijd zou kunnen verplaatsen naar andere landen in de regio Asia Pacific. De huidige situatie in het land heeft veel klanten er al toe gebracht om hun geld weg te halen bij de banken.

Thailand's Government Savings Bank (GSB) gaf al toe dat de klanten meer dan 30 miljard baht, ongeveer 1 miljard dollar, hebben opgevraagd en dat op één enkele dag. Bij Agriculture and Agricultural Cooperatives (BAAC) en Krungthai Bank (KTB) is de situatie al niet veel beter. Thailand is zodoende een land dat goed in de gaten moeten worden gehouden.

Kan Thailand de brandhaard van de volgende crisis worden? The Bangkok Post waarschuwt voor een bankrun in Thailand die zich in een mum van tijd zou kunnen verplaatsen naar andere landen in de regio Asia Pacific. De huidige situatie in het land heeft veel klanten er al toe gebracht om hun geld weg te halen bij de banken. Thailand's Government Savings Bank (GSB) gaf al toe dat de klanten meer dan 30 miljard baht, ongeveer 1 miljard dollar, hebben opgevraagd en dat op één enkele dag. Bij Agriculture and Agricultural Cooperatives (BAAC) en Krungthai Bank (KTB) is de situatie al niet veel beter. Thailand is zodoende een land dat goed in de gaten moeten worden gehouden.