Begin 2009 veerde de koers op tot in 2011 opnieuw twijfels rezen over een verdere economische groei. Sinds de bodem van 2011 afgelopen maanden volgde de koers de algemene beurstrend.

Een belangrijk feit is dat de koers de top van 2011 op 112,90 euro opwaarts overschreden heeft. Hierdoor komt de vorige

(historische) koerstop van 124,20 euro (begin 2007) opnieuw in het vizier.

Of de koers van Solvay hierboven kan uitstijgen, zal volgens Van Herck afhangen van het op dat moment geldende beursklimaat en de verwachtingen voor de wereldeconomie (chemische bedrijven worden nog steeds verhandeld op basis van de internationale conjunctuurverwachtingen).

Op de daggrafiek bekeek Van Herck de correctie van de afgelopen dagen. Deze correctie werd ingeleid door de negatieve

divergentie tussen de koers en de RSI-indicator.

Ondertussen is deze RSI-indicator verder gezakt naar oververkochte niveaus. Maar de kans dat deze indicator de zone van de 30 punten bereikt, is zeer reëel.

Dit zal gepaard gaan met nog een wat koersdruk (tot de steun van 103,80 euro?). In ieder geval kan een eerste kooplimiet rond 105 euro gelegd worden.

Begin 2009 veerde de koers op tot in 2011 opnieuw twijfels rezen over een verdere economische groei. Sinds de bodem van 2011 afgelopen maanden volgde de koers de algemene beurstrend. Een belangrijk feit is dat de koers de top van 2011 op 112,90 euro opwaarts overschreden heeft. Hierdoor komt de vorige (historische) koerstop van 124,20 euro (begin 2007) opnieuw in het vizier. Of de koers van Solvay hierboven kan uitstijgen, zal volgens Van Herck afhangen van het op dat moment geldende beursklimaat en de verwachtingen voor de wereldeconomie (chemische bedrijven worden nog steeds verhandeld op basis van de internationale conjunctuurverwachtingen). Op de daggrafiek bekeek Van Herck de correctie van de afgelopen dagen. Deze correctie werd ingeleid door de negatieve divergentie tussen de koers en de RSI-indicator. Ondertussen is deze RSI-indicator verder gezakt naar oververkochte niveaus. Maar de kans dat deze indicator de zone van de 30 punten bereikt, is zeer reëel. Dit zal gepaard gaan met nog een wat koersdruk (tot de steun van 103,80 euro?). In ieder geval kan een eerste kooplimiet rond 105 euro gelegd worden.