Zeker met de angst voor september is het volgens deze analisten helemaal raadzaam om niet teveel in aandelen te hebben. Met verwijzing van wat er vijf jaar geleden gebeurde.

Echter in de eerste week van september hebben zij geen gelijk gekregen. In de afgelopen week steeg de S&P500 met 1%.

Wat wellicht van groter belang is dat de stijging niet door enkele aandelen komt maar breed wordt gedragen. 21 van de 24 subsectoren in de S&P500 stegen.

En dat ondanks dat er redenen waren om niet al te snel te kopen. Enerzijds de problemen in Syrië waar de Verenigde Staten wellicht als enige gaat aanvallen.

Daarnaast natuurlijk ook de wat tegenvallende banengroei zoals die afgelopen week bleek.

Maar gezien de verwachting dat de komende winstcijfers van de bedrijven wellicht boven de 10% zal zijn ( in het tweede kwartaal was dit slechts 3,9%) zijn valt er genoeg inspiratie hieruit te putten.

De kans dat de aandelenkoersen in september verder zullen stijgen en wellicht ook de rest van het jaar is dan ook groot aanwezig. De problemen die er nu zijn lijken veel minder groot dan die waar de markten nu 5 jaar geleden mee worstelden.

Zeker met de angst voor september is het volgens deze analisten helemaal raadzaam om niet teveel in aandelen te hebben. Met verwijzing van wat er vijf jaar geleden gebeurde. Echter in de eerste week van september hebben zij geen gelijk gekregen. In de afgelopen week steeg de S&P500 met 1%. Wat wellicht van groter belang is dat de stijging niet door enkele aandelen komt maar breed wordt gedragen. 21 van de 24 subsectoren in de S&P500 stegen. En dat ondanks dat er redenen waren om niet al te snel te kopen. Enerzijds de problemen in Syrië waar de Verenigde Staten wellicht als enige gaat aanvallen. Daarnaast natuurlijk ook de wat tegenvallende banengroei zoals die afgelopen week bleek. Maar gezien de verwachting dat de komende winstcijfers van de bedrijven wellicht boven de 10% zal zijn ( in het tweede kwartaal was dit slechts 3,9%) zijn valt er genoeg inspiratie hieruit te putten. De kans dat de aandelenkoersen in september verder zullen stijgen en wellicht ook de rest van het jaar is dan ook groot aanwezig. De problemen die er nu zijn lijken veel minder groot dan die waar de markten nu 5 jaar geleden mee worstelden.