Wanneer er inderdaad sprake is van een escalatie van de situatie zou de olieprijs nog makkelijk met 5 tot 6 dollar per vat kunnen stijgen. Voor een prijs crude moet nu opnieuw 104 dollar worden betaald, de prijs voor Brent is opgelopen tot meer dan 105 dollar.

Avtar vreest vooral voor een onderbreking van de olietoevoer naar Europa. Op basis van de fundamentals is een vat ruwe olie aan de huidige prijsniveaus echter aan de dure kant. Terugkeer van de rust in Egypte kan de olieprijs snel weer doen dalen richting 95 dollar.

Wanneer er inderdaad sprake is van een escalatie van de situatie zou de olieprijs nog makkelijk met 5 tot 6 dollar per vat kunnen stijgen. Voor een prijs crude moet nu opnieuw 104 dollar worden betaald, de prijs voor Brent is opgelopen tot meer dan 105 dollar. Avtar vreest vooral voor een onderbreking van de olietoevoer naar Europa. Op basis van de fundamentals is een vat ruwe olie aan de huidige prijsniveaus echter aan de dure kant. Terugkeer van de rust in Egypte kan de olieprijs snel weer doen dalen richting 95 dollar.