De nieuwe president van de Reserve Bank of India (RBI) stelde dat heel duidelijk in zijn toespraak de afgelopen week. Het feit dat hij refereerde aan de cultuur bij Facebook geeft aan dat hij geen studeerkamergeleerde is.

En dat hij het niet als zijn taak ziet om populair te worden. Nu zal hij dat ook de komende maanden niet worden omdat hij harde maatregelen wil gaan nemen om het hoofd te kunnen bieden aan een van de slechtste economische periodes van het immense land sinds 1991. of dat gaat lukken zal de toekomst uitwijzen.

Weinigen twijfelen aan zijn intelligentie. Een van zijn "hoogtepunten" uit zijn carrière is het boek "Fault Lines". In dat boek voorspelde hij de subprimecrisis van ruim vijf jaar geleden.

Echter dat boek heeft hij kunnen schrijven omdat de in India geboren econoom vooral werkt aan de universiteit van Chicago. Hoe kan iemand die zo lang uit zijn geboorteland weg is de problemen in India oplossen?

Een "Amerikaan" die het wel even komt vertellen. Als hij de Amerikaanse manier van werken overneemt bij de RBI dan kan dat alleen tot grotere rampen leiden.

Een aantal Indische economen wijzen op het desastreuze beleid van de Japanse centrale bank die in de jaren negentig op een Amerikaanse manier monetair beleid ging voeren.

De nieuwe president van de Reserve Bank of India (RBI) stelde dat heel duidelijk in zijn toespraak de afgelopen week. Het feit dat hij refereerde aan de cultuur bij Facebook geeft aan dat hij geen studeerkamergeleerde is. En dat hij het niet als zijn taak ziet om populair te worden. Nu zal hij dat ook de komende maanden niet worden omdat hij harde maatregelen wil gaan nemen om het hoofd te kunnen bieden aan een van de slechtste economische periodes van het immense land sinds 1991. of dat gaat lukken zal de toekomst uitwijzen. Weinigen twijfelen aan zijn intelligentie. Een van zijn "hoogtepunten" uit zijn carrière is het boek "Fault Lines". In dat boek voorspelde hij de subprimecrisis van ruim vijf jaar geleden. Echter dat boek heeft hij kunnen schrijven omdat de in India geboren econoom vooral werkt aan de universiteit van Chicago. Hoe kan iemand die zo lang uit zijn geboorteland weg is de problemen in India oplossen? Een "Amerikaan" die het wel even komt vertellen. Als hij de Amerikaanse manier van werken overneemt bij de RBI dan kan dat alleen tot grotere rampen leiden. Een aantal Indische economen wijzen op het desastreuze beleid van de Japanse centrale bank die in de jaren negentig op een Amerikaanse manier monetair beleid ging voeren.