In dat verband deed hij een oproep tot de Securities and Exchange Commission. Frank beseft uiteraard dat een ongecontroleerde versoepeling van de mark-to-market regel tot uitwassen aanleiding zou kunnen geven.

Daarom wil hij dat de banken meer transparantie geven over de activa die ze aanhouden. Frank, voorzitter van het House Financial Services Committee, lanceert in die zin een nieuw idee dat de terugboeking retroactief zou kunnen gebeuren.

Analisten waarschuwen echter dat op deze manier zombiebanken met zombieactiva op de balans kunnen staan. Het probleem van de insolvabiliteit van de banken raakt zo niet opgelost.

In dat verband deed hij een oproep tot de Securities and Exchange Commission. Frank beseft uiteraard dat een ongecontroleerde versoepeling van de mark-to-market regel tot uitwassen aanleiding zou kunnen geven. Daarom wil hij dat de banken meer transparantie geven over de activa die ze aanhouden. Frank, voorzitter van het House Financial Services Committee, lanceert in die zin een nieuw idee dat de terugboeking retroactief zou kunnen gebeuren. Analisten waarschuwen echter dat op deze manier zombiebanken met zombieactiva op de balans kunnen staan. Het probleem van de insolvabiliteit van de banken raakt zo niet opgelost.