Anders gezegd, het sentiment is behoorlijk negatief, de beren voeren de boventoon, voor trendvolgende beleggers is er niets te halen.

Toch is er in de afgelopen drie weken een lichte stijging zichtbaar. Hoopvol, maar nog lang niet voldoende om het tij te keren. Om objectief de trend te kunnen meten gebruikt Bakker de 55 weeks gemiddelde lijn als trendvolgende indicator.

De laatste overtuigende kruising met deze lijn was in april 2011, toen de koers onder 11,00 zakte.

Er startte toen een dalende trendfase, die nog steeds valide is omdat de koers nog immer onder deze sleepkabel beweegt. Niet eerder dan bij een cross-over boven circa 6,00 zal de trend keren.

Er is dus best veel ruimte voor correctieve bewegingen, zonder dat de trend draait.

Topvorming rond 3,30-3,80 euro impliceert opnieuw een lagere top, wat volgens Bakker de beren zal aansporen om de dalende trend nieuw leven in te blazen.

Met andere woorden, de opleving vanaf 2,50 is een reactiebeweging in de dalende trend, niets meer en niets minder.

Anders gezegd, het sentiment is behoorlijk negatief, de beren voeren de boventoon, voor trendvolgende beleggers is er niets te halen. Toch is er in de afgelopen drie weken een lichte stijging zichtbaar. Hoopvol, maar nog lang niet voldoende om het tij te keren. Om objectief de trend te kunnen meten gebruikt Bakker de 55 weeks gemiddelde lijn als trendvolgende indicator. De laatste overtuigende kruising met deze lijn was in april 2011, toen de koers onder 11,00 zakte. Er startte toen een dalende trendfase, die nog steeds valide is omdat de koers nog immer onder deze sleepkabel beweegt. Niet eerder dan bij een cross-over boven circa 6,00 zal de trend keren. Er is dus best veel ruimte voor correctieve bewegingen, zonder dat de trend draait. Topvorming rond 3,30-3,80 euro impliceert opnieuw een lagere top, wat volgens Bakker de beren zal aansporen om de dalende trend nieuw leven in te blazen. Met andere woorden, de opleving vanaf 2,50 is een reactiebeweging in de dalende trend, niets meer en niets minder.